У Міноборони розповіли, коли запрацює електронне бронювання через «Дію»

Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через «Дію», мають користуватися позитивною дискримінацією

ФОТО: ілюстративне

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що урядова постанова щодо запуску електронного бронювання через «Дію» буде готова найближчим часом, а робота над функціоналом займе три-чотири тижні.  Про це розповіла під час форуму «Гроші для Перемоги», пише Forbes. 

 «Міноборони вважає, що електронне бронювання треба зробити якомога швидше, і це має бути автоматично, без додаткових візитів до ТЦК», - сказала Черногоренко.

За її словами, всі компанії, які бронюватимуть своїх людей через «Дію», мають користуватися позитивною дискримінацією.

Також вона зазначила, що проєктом займаються Мінекономіки та Мінцифри. 

«Все, що необхідно з точки зору бази »Оберіг«, ми зробили. Найближчим часом буде готова відповідна постанова. Думаю, для того, щоб підкрутити функціонал, колегам потрібно три-чотири тижні», – додала вона.

Читайте також: українські студенти іноземних вишів мають особисто стати на облік в ТЦК

Нагадаємо, постанова Кабміну наразі дозволяє бронювати 50% військовозобов'язаних працівників критично важливих для функціонування економіки підприємств.

У Верховній Раді планують зареєструвати законопроєкт про економічне бронювання. 

Міністр оборони України Рустем Умєров в інтервʼю «Суспільне» сказав, що Міноборони розглядає можливість запрошувати до військомату через електронні сповіщення.

Він уточнив, що спершу інформацію про військовозобов’язаних із баз даних облікують і розподілять на категорії. Громадянам, які підлягають призову на військову службу, надішлють запрошення, навіть, якщо вони за кордоном.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також