У Міноборони розповіли про успіхи наступальних дій ЗСУ

Хороші новини

Фото ілюстративне

За минулий тиждень Сили оборони України на сході провели оборонні та наступальні дії, в яких мали тактичний успіх. На шести напрямках, де йшли контрнаступальні операції, просування захисників сягає одного-двох кілометрів. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

На півдні за цей час обстановка суттєво не змінилася, проте нашим воїнам вдалося збільшити площу звільнених територій на 17 кв. км. Усюди бійці додавали окупантам втрат у живій силі, техніці й не тільки.

На Сході ЗСУ закріплюються на рубежах і нищать ворога

Зазначається, що минулого тижня окупаційні війська РФ здійснювали свій наступ на:

  • Лиманському,
  • Бахмутському,
  • Авдіївському
  • Мар’їнському напрямках.

Там відбулося близько 250 бойових зіткнень. Ворог намагався витіснити наші сили із займаних позицій, але йому це не вдалося. На сьогодні на цих напрямках тривають важкі бої.

Протягом вказаного періоду окупанти здійснили на сході 6457 обстрілів і випустили 315 006 боєприпасів. Порівняно попереднім тижнем кількість ворожих обстрілів збільшилася.

Водночас ЗСУ на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах:

  • Оріхово-Василівки,
  • Бахмута,
  • Богданівки,
  • Ягідного,
  • Кліщіївки
  •  Курдюмівки.

«На кожному з напрямків просування від одного до двох кілометрів. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах і продовжують нищити ворога», – підкреслила Маляр.

Південь це ще 130 кв. км звільненої території

За словами представниці Міноборони, обстановка на півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала. Там ЗСУ продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському й Бердянському напрямках.

Водночас за цей період завдяки покращенню тактичного положення та вирівнювання лінії фронту захисники збільшили площу звільнених територій на 17 кв. км.

«Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні становить 130 кв. км», – заявила Ганна Маляр.

Маляр додала, що на Таврійському напрямку окупанти протягом тижня 148 разів атакували українські позиції. Там зафіксовано 3861 обстріл із боку ворога.

«Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде більше 10 тисяч за тиждень. Це фактично цілодобово і щохвилини… Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 8783 вогневі завдання», – додала заступниця міністра оборони.

Маляр наголосила, що російські окупаційні війська чинять потужний опір, водночас зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні й техніці.

«Загиблих за минулий тиждень у ворога у вісім разів більше, ніж у нас», – констатувала вона.

За її словами, українська авіація, ракетні війська й артилерія за минулий тиждень:

– завдали більше 110 ударів по районах зосередження особового складу ЗС РФ;

– знищили 17 зенітно-ракетних комплексів окупантів;

– завдали ураження по 11 пунктах управління, що значно знизило можливості ворога щодо враження нашої авіації і БПЛА;

– вразили сім російських складів боєприпасів.

Читайте також: цей рік стане переломним у війні з росією - Резніков

Окрім того, захисники спалили сотні одиниць ворожої техніки – танки, артилерійські системи, вертольоти (наприклад, два Ка-52 та 1 Мі-24), а також 48 іранських «Шахедів» із 51-го.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена