У Міноборони розповіли про успіхи українських бійців на фронті та зараз де найгарячіше

Ворог прагне витіснити наші війська з займаних позиції

ФОТО: ілюстративне

Наразі тривають наступальні дії на півдні від Бахмута, противник безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Ягідного та Богданівки Донецької області. На сході найактивніші бойові дії зараз відбуваються на Бахмутському напрямку. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«Там тривають наступальні дії на півдні від Бахмута. Гаряче зараз в Кліщіївці та Курдюмівці. В районі Кліщіївки в результаті ведення наступальних (штурмових) дій наші сили оборони мали успіх. Противник безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Ягідного та Богданівки Донецької області. На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог прагне витіснити наші війська з займаних позиції. Але йому це не вдається», - заявила Маляр.

 Вона зазначила, що як на Авдіївському, так і Мар’їнському напрямках ЗСУ, попри наступальні дії ворога, утримують позиції та проводять штурмові дії. 

На Мелітопольському напрямку, як поінформувала Маляр, Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій, мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняємо противника із займаних позицій та закріплюємось на досягнутих рубежах.

Читайте також: генерал-майор Бундесверу надав дуже песимістичний прогноз щодо тривалості війни.

«На Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення ворога та наносять ураження по тилах противника», - розповіла заступник міністра.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк