У Міноборони розповіли, скільки вже кілометрів деокупували ЗСУ під час контрнаступу

Російські окупанти докладають усіх зусиль, аби зупинити український наступ на Бахмутському напрямку

ФОТО: ілюстративне

Українські захисники у виснажливих боях відбивають всі ворожі штурми. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Телеграм.

За її словами, на Куп’янському, Лиманському, Сватівському напрямках ворог сконцентрував людей і техніку та штурмує з метою відтягнути наші сили від східного напрямку наступу.

На всіх східних напрямках, де ведуться бойові дії, фіксують збільшення ворожих обстрілів. Вона наголосила, що схід – основний напрямок наступу росіян. Адже ключова мета рф – повністю захопити Донецьку та Луганську області.

На Бахмутському напрямку сьогодні – щільний вогонь артилерії, мінування та потужний спротив ворога.

«Для наших оборонців головне це життя  бійців. Тому вони намагаються рухатись обережно, щоб не втрачати людей», – пояснила заступниця міністра.

В телемарафоні Маляр додала, що під час контрнаступу вже деокуповано 241 квадратний кілометр на півдні та сході країни.

Читайте також: вночі диверсанти намагалися прорвати кордон на Півночі.

«Приміром, за минулий тиждень, якщо говорити про Бахмутський напрямок, там звільнено два квадратних кілометри і разом уже 37 квадратних кілометрів. Якщо про південь, більше 12 (квадратних кілометрів – ред.) було звільнено за минулий тиждень. Разом – понад 204 квадратних кілометри», – розповіла заступниця голови Міноборони.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк