У Міноборони розповіли, як інтегруватимуть F-16 в систему Сил оборони України

Програма матиме два етапи розгортання

ФОТО: Олександр Павлюк

Україна представила західним партнерам концепцію з інтеграції винищувачів F-16 у загальну систему ЗСУ. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

«Прийняв участь у конференції за участю західних партнерів у Копенгагені (Данія), де представив концепцію - спеціально створеної при Міністерстві оборони України структури, основною метою якої є організація всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України. Програма матиме два етапи розгортання: »швидкий трек«, розрахований до кінця 2024 року, та »масштабування", - зазначив він.

За його словами, основними напрямами роботи структури стануть: підтримка та розвиток інфраструктури аеродромів (авіаційних баз); всебічний захист аеродромної інфраструктури, включаючи систему ППО; відбір та навчання льотного складу й іншого авіаційного персоналу; підтримка життєвого циклу літаків і логістичне супроводження; міжнародна комунікація та інші юридичні, фінансові, безпекові і адміністративні функції. 

Читайте також: в Раді готують великий законопроєкт зі змінами

 «Станом на листопад 2023 року за сприяння іноземних експертів в Україні продовжується оцінка аеродромів для багатоцільових винищувачів, а перші українські льотчики та інженери продовжують навчання на F-16, яке розпочалося у серпні цьогоріч», - йдеться у повідомленні Павлюка. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також