У Міноборони відповіли на критику нового мобілізаційного законопроєкту

Речник оборонного відомства закликав не витрачати час на тривале обговорення

ФОТО: ілюстративне

Начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк вважає, що новий мобілізаційний законопроєкт відповідає вимогам часу і за нього потрібно проголосувати в Раді якомога швидше. Про це він наголосив в ефірі національного телемарафону, закликаючи не витрачати час на тривале обговорення.

"Обговорення законопроєкту в демократичній державі - це абсолютно нормальний процес. Інша справа, що йде війна і ми не маємо багато часу. Тому дуже хотілося, щоби якомога швидше ми почали рухатися, щоби було голосування за законопроєкт”, - зауважив Павлюк.

Представник Міністерства оборони заявив, що цей законопроєкт достатньо дієвий для того, щоб посилити поповнення Збройних сил, відповідає вимогам часу і дуже важливий. 

"Він містить ключову норму про визначеність терміну служби, про оці 36 місяців. Тому що ви не можете бігти невизначену дистанцію... Ми чудово усвідомлюємо, що це один з важливих чинників залучення до війська”, - підкреслив він.

Читайте також, новий законопроєкт про мобілізацію: на потреби ЗСУ можуть забрати автомобільний транспорт

Окрім того, за словами Іларіона Павлюка, законопроєкт містить інші норми, які дозволять зробити механізм мобілізації ефективнішим, зрозумілішім та прозорішим.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також