У Міноборони вперше повідомили втрати ЗСУ в техніці

Україні дуже потрібні системи ППО і реактивна система залпового вогню

Фото ілюстративне

У Міністерстві оборони вперше повідомили втрати Збройних сил в техніці через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого.

Про це повідомив заступник Міністра оборони Володимир Карпенко в інтерв’ю «National Defence».

«На сьогоднішній день ми маємо приблизно 30–40, а іноді й до 50 відсотків втрат техніки в результаті активних боїв. Таким чином, ми втратили приблизно 50 відсотків. Втрачено близько 1300 БМП, 400 танків, 700 артсистем», — повідомив Карпенко.

Міжнародна допомога покриває 10–15 % потреб української армії.

«Я не буду називати точну кількість, яка нам потрібна. Це інформація для внутрішнього користування. Я просто вам скажу, я думаю, що для задоволення цих потреб ми повинні задіяти весь військово-промисловий комплекс усього світу. Ми отримали велику кількість систем озброєння, але, на жаль, при таких витратах ресурсів він покриває тільки 10–15 відсотків наших потреб. Потрібна артилерія, потрібні артилерійські постріли, БМП, бойові машини, танки. Нам дуже потрібні системи ППО і реактивна система залпового вогню. А також системи високоточної зброї, тому що ми вважаємо, що саме системи високоточної зброї дадуть нам перевагу над ворогом, перевагу в цій війні», — зазначив Володимир Карпенко.

Щоб мати перевагу над росіянами, Збройним силам потрібні системи високоточної зброї.

Нагадаємо, експерти вважають, що нова зброя дозволить Україні повернути свої землі, включно з Кримом.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена