У МОУ прокоментували загрозу нового удару: тилові регіони України можуть опинитися під загрозою

Ворог може витримувати паузу, щоб створити додаткове напруження

Фото: Getty Images

 

Російські війська можуть завдати чергового ракетного удару й протягом сьогоднішнього дня зважаючи на «символізм». Але не виключено, що ворог може вичекати і вдатися до атаки вночі, або вже наступного дня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.

«Ми говоримо про те, що ворог продовжуватиме тероризувати і спрямовувати свої зусилля на те, щоб тримати в напрузі населення протягом щонайменше сьогоднішнього дня точно. Тому треба уникати скупчень людей, дійсно свідомо ставитися до небезпеки, яку окупанти наразі несуть», - каже Гуменюк.

За її словами, наразі в Чорному морі корабельне угрупування ворога складає 18 одиниць, з яких 5 ракетоносіїв. З урахуванням того, що вночі росіяни трохи «відстрілялися», але ще щонайменше 28 ракет типу «Калібр» вони тримають напоготові.

«Вони мали потужні плани на 9 травня, щоб прозвітувати про свої якісь »перемоги«, знаємо про їх тяжіння до символізму тощо. Дійсно, продемонструвати техніку на парадах вони не можуть, то хотіли на полі бою. Але й тут зазнали поразки. Тому ворог буде шукати будь-яку іншу »перемогу", - зазначила Гуменюк.

Вона не виключила, що різні тилові регіони України можуть опинитися під загрозою ракетних атак, в тому числі і протягом сьогоднішнього дня.

Читайте також: у ніч на «сакральне» 9 травня росіяни завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування.

«Водночас ворог може витримувати паузу, щоб створити додаткове напруження. Або ж навпаки протягом дня буде тривале очікування і вночі, або ж наступного дня, наприклад, вони можуть завдати удару», - припускає Гуменюк.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий