У МОУ уточнили, чи реально зламати «Резерв+»

Щоб отримати бази даних

Зламати систему застосунку «Резерв+» і отримати бази даних з нього неможливо, бо вони там не зберігаються. Про це Укрінформу повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Застосунок надійно захищений.

«Застосунок «Резерв+ отримав атестат відповідності КСЗІ (комплексної системи захисту інформації). Над застосунком працювали найкращі команди з кібербезпеки та використовували найкращі успішні практики зі створення державних застосунків. Можемо запевнити, що зламати систему застосунку та отримати дані з неї неможливо, бо вона не зберігає їх», - сказала Черногоренко.

Застосунок працює за принципом Дії та отримує дані за запитом з реєстру в зашифрованому вигляді. «Ті компрометації, що вже гуляють в мережі, – фейк та намагання зірвати мобілізаційні процеси і підірвати довіру до державних застосунків», - заявила Черногоренко.

Читайте також: у Міноборони відповіли на найбільш поширені питання щодо застосунку «Резерв+»

Електронний кабінет, в якому чоловіки призовного віку можуть оновити дані, запрацював 18 травня. Станом на 24 травня вже понад 1 млн військовозобов’язаних оновили свої військово-облікові дані у мобільному застосунку «Резерв+».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також