У МОЗ розповіли, за яких умов скасують карантин в Україні найближчим часом

«Чим більше нас буде вакцинованих, тим швидше ми зможемо повернутись у допандемічні часи та жити без обмежень», — Ляшко

Наразі, рівень госпіталізацій із COVID-19 в Україні вже нижчий за граничний показник адаптивного карантину. Про це пише «УНІАН».

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, у світі триває тренд на спад реєстрації нових випадків COVID-19, Україна також минає пік захворюваності.

«Рівень госпіталізацій в Україні вже нижчий за граничний показник адаптивного карантину у 60 осіб на 100 тисяч населення, а летальність зменшилася у 4 рази — з 2 % до 0,5 %», — зазначив очільник МОЗ.

Середньодобова кількість померлих від ускладнень COVID-19 припинила зростати й останні 5 днів перебуває на плато у близько 240 осіб на добу.

Вже Данія та Норвегія скасували обмеження на подорожі, Нідерланди більше не вимагають самоізоляції для вакцинованих бустерною дозою.

В усіх цих країнах є спільний фактор — це високий рівень вакцинації населення, який і дозволяє поступово повертатися до звичного життя.

«Наша мета — 70 % населення, вакцинованих повним курсом, і бустерна доза для всіх, хто цього потребує. Саме це дозволить не застосовувати карантинні обмеження на весняно-літній період. Чим більше нас буде вакцинованих, тим швидше ми зможемо повернутись у допандемічні часи та жити без обмежень», — зазначив міністр.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також