У МОЗ зробили новий прогноз на сплеск епідемії COVID-19 в Україні

52860953-303
52860953-303

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко спрогнозував сплеск захворювань на COVID-19 узимку. Глава МОЗ наголосив, що в Україні та країнах Євросоюзу динаміка зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 відрізняється. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив на брифінгу у межах Київського саміту перших леді та джентльменів, повідомляє «Укрінформ».

Як приклад він навів Нідерланди, де «буквально за три–чотири дні» кількість випадків інфікування з 200–300 зросла до 10 000, протрималася три тижні й пішла на спад.

«В Україні ми бачимо поступове зростання, і воно відображає ту динаміку, яка була у нас у 2020 році. Тому, якщо дивитися цю динаміку, незважаючи на те, що це й інші штами, ми можемо говорити про більше зростання кількості випадків саме у зимовий період. А оскільки для грипу, грипоподібних захворювань для України більш характерне зростання (у період) середина жовтня-листопад та початок грудня, то друга хвиля — це лютий та березень», — пояснив міністр.

Ляшко наголосив на тому, що систему охорони здоров’я готують до того, щоб вона змогла швидко реагувати на можливий сплеск захворювання на коронавірусну інфекцію. Для цього лікарні першої хвилі забезпечено централізовано киснем, оскільки при лікуванні хворих найбільш затребуваною є саме киснева терапія. «Тому на це й перенаправлено увагу», — наголосив міністр.

Крім того він повідомив, що Україна отримає близько 6,5 мільйона доз вакцин проти коронавірусу впродовж серпня та вересня.

«Вакцини продовжують надходити. У серпні будуть ще поставки і у вересні. Мінімум 6,5 мільйона доз вакцини прийде», — сказав Ляшко.

За його словами, нині у пунктах щеплення у медзакладах, у пунктах масової вакцинації, у мобільних бригад є у наявності близько 9,5 млн доз вакцини.

varta1.com.ua: Новини