У МОЗі заявили про небезпечну концентрацію бактерій біля смітників у Львові

1496824114_dsc_1299
1496824114_dsc_1299

Медики побоюється, що можуть виникнути спалахи інфекцій.

Виконувач обов'язків  міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про те, що наразі не бачить офіційних підстав для запровадження надзвичайної екологічної ситуації у Львові однак визнає  високий рівень бактерій. Про це пише ТСН.

«Як бачимо, місто не завалено сміттям, якщо ми разом попрацюємо, то нам не потрібно буде вводити надзвичайний стан, оскільки це дуже велике навантаження для всіх людей. Ми хотіли б вирішити цю проблему окремо. Але в той же час побачимо, як швидко ми зможемо її вирішити. Якщо треба буде, то буде (введена надзвичайна ситуація – Ред.) », - сказала Супрун 20 червня під час брифінгу у Львові. 

Вона стверджує, що  лабораторні дослідження ґрунту вказують на надзвичайно високий рівень концентрації бактерій біля сміттєвих контейнерів. Це  може призвести до спалахів інфекційних захворювань.

«Ми зробили аналізи ґрунту біля контейнерних майданчиків та є дуже високий рівень бактерій, тобто є небезпека, що через них можуть виникнути і поширитися захворювання», - додала керівник Міністерства.

За словами Супрун, у Львові вона мала телефонну розмову з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Глава уряду попросив передати львів'янам, що вони не залишаться наодинці зі своєю проблемою. Також Гройсман попросив голову Львівської обладміністрації Олега Синютку провести переговори з міськими головами Львівської області, щоб вони могли прийняти відходи зі Львова, а також доручив міністрам провести аналогічні переговори з главами обласних держадміністрацій.

Натомість мер Львова Андрій Садовий заявив, що в місті ситуація дуже складна:  не вивезено сміття з 37% контейнерних майданчиків. Інформацію він попросив озвучити на засіданні КМУ 21 червня. 

 

varta1.com.ua: Новини