У МВС попереджають про перевірки транспортних засобів і збільшення патрулів на вулицях

Обмежень на мітинги, наразі не буде

Фото: Укрінформ

У неспокійний час, коли панують тривожні настрої, що збільшує ймовірність зростання рівня злочинності, правоохоронці посилюють активну присутність на вулицях для забезпечення безпеки громадян. Як повідомляє МВС, про це заявив в ефірі програми «Право на владу» міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Збільшення поліцейської присутності в містах, селах дає добропорядним людям впевненість, а для тих, що налаштовані на певні правопорушення, є пересторогою», — зазначив міністр внутрішніх справ.

Ефективність таких заходів підтверджують і нещодавні навчань сил МВС у населеному пункті Каланчак: упродовж тижня підготовки й проведення навчань не надійшло жодної заяви в поліцію і не було жодної крадіжки, як у цьому населеному пункті, так і навколо нього.

Міністр внутрішніх справ України запевнив, що під час посилення режиму несення служби Нацполіції обмежень конституційних прав громадян не буде. 

«Жодних обмежень прав громадян, як то права на мітинги, звичайно, не буде. Такі обмеження вводяться лише тоді, коли в країні впроваджено режим воєнного стану. Поки що про це не йдеться. І я впевнений, що об’єднавшись, ми усі зможемо пройти цей непростий час», — зазначив Денис Монастирський.

Міністр повідомив, що під час посилення режиму несення служби Нацполіції буде збільшено кількість особового складу правоохоронців, які забезпечуватимуть публічну безпеку на вулицях та посилено охорону об’єктів критичної інфраструктури.

Також очільник МВС попросив водіїв ставитися з розумінням до того, що перевірка транспортних засобів проводитиметься частіше. 

Очільник МВС наголосив, що правоохоронці готові до сценаріїв внутрішньої дестабілізації, реалізація яких у 2014–15 роках призвела до тимчасової окупації деяких районів Луганської та Донецької областей.

«Тоді слабкість була в неоперативності правоохоронних органів, у неприйнятті потрібних рішень у потрібний час», — переконаний Денис Монастирський.

На його думку, правоохоронці у багатьох місцях не дочекалися наказу застосувати силу і припинити безлад. Водночас, є приклад Харкова й Одеси, де активні дії влади дозволили втримати ситуацію під контролем. Сьогодні цей досвід враховано — і правоохоронці готові до таких дестабілізаційних сценаріїв.

Нагадаємо, з 14 по 19 лютого 2022 року особовий склад поліції переведений на посилений режим несення служби.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також

15 лютого святкують Стрітення Господнє

На честь Стрітення в церквах освячують воду і свічки. За повір’ями, посвячені свічки мають виняткову силу і оберігають оселю від бурі, а членів родини від «злого ока» та хвороб