У МВС розповіли про забезпечення безпеки навчальних закладів

Уряд працює над відновленням очного навчання

Міністерство внутрішніх справ забезпечить посилену охорону навчальних закладів України. Про це під час брифінгу повідомила речниця МВС Альона Матвєєва.

Уряд працює над тим, щоб якомога більше навчальних закладів відновили освітній процес. Однак, заклад освіти, який не відповідатиме певним нормам безпеки, не відновить очне навчання.

У рамках проекту «Безпечне освітнє середовище» МВС, спільно з Міністерством освіти, проводитимуть профілактичні безпекові заходи. Одним із кроків відповідного проекту є розміщення у школах інформаційних стендів щодо заходів безпеки, які потрібно вживати у разі настання небезпечних ситуацій.

«На початку навчального року представники МВС спільно з учителями проведуть уроки безпеки абсолютно у всіх школах України, які почнуть очне навчання. У першій декаді наступного року також буде забезпечена посилена охорона навчальних закладів», — зазначила Матвєєва.

Представниками ДСНС проведено вже понад 3,5 тис тренувань з евакуації, і такі заходи будуть також проведені у всіх навчальних закладах України.

Нагадаємо, у Мінреінтеграції розповіли за яких умов можливе виселення переселенців з навчальних закладів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт