У МВС розповіли, скільки відкрито кримінальних проваджень проти ухилянтів

2 600 таких матеріалів вже направлено до суду

ФОТО: ілюстративне

В Україні відкрито вже близько 9 тисяч кримінальних проваджень проти ухилянтів від служби у Збройних силах України. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко сказав в ефірі інформаційного марафону.

«Якщо йде війна, то кожен громадянин має виконати свій обов'язок. Або в тилу, або на фронті. Ті випадки, коли хтось намагається нелегально перетнути кордон, звичайно, що суспільством сприймаються, м'яко кажучи, неоднозначно», - сказав Клименко.

Він пояснив, що початково протокол про адміністративне правопорушення складає працівник територіального центру комплексування.

Читайте також: керівник МВС заявив, що поліцейські готові стати до зброї на фронті

 «А вже потім, якщо цей ухилянт починає змінювати місце проживання, і звісно, ухиляється від мобілізації і служби в Збройних силах України, тоді ТЦК повідомляє про це органи Національної поліції. Національна поліція в рамках кримінального провадження вже розслідує такі факти. На сьогоднішній день у Національній поліції, близько 9 тисяч кримінальних проваджень, 2 тис 600 таких матеріалів вже направлено до суду. Це стаття 336 Кримінального кодексу України», - відзначив Клименко.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також