У МЗС Польщі вважають, що ракетна атака по Львівщині пов’язана з візитом в Україну польського міністра

Варшава відреагувала на обстріл Червоноградського району, який межує з Люблінським воєводством

Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау у КиєвіPAP/EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT

У Варшаві відреагували на обстріл прикордонної Львівщини в день візиту польського міністра до України.

Польща рішуче засудила ракетний удар росії по Червоноградському району прикордонної Львівської області України та всі інші напади на Україну.

Офіційну позицію держави озвучив, 2 серпня, речник міністерства закордонних справ у Варшаві Лукаш Ясіна, повідомляє державне інформаційне агентство «PAP».

Ясіна зазначив: «Найголовніше, що ми не маємо жодної інформації про постраждалих польських громадян під час цього нападу чи будь-якого іншого нападу, який стався 2 серпня на території України. Це добра новина».

Ясіна також сказав журналістам: «Очевидно, ми категорично засуджуємо цю атаку, і всі інші атаки на Україну, які сталися сьогодні, включно з ударом по Вінниці».

Російські війська у вівторок завдали ракетного удару по Червоноградському району України, поблизу кордону з Польщею.

Червоноградський район розташований у північній частині Львівської області й межує з Люблінським воєводством Польщі.

Як повідомляє «Польське радіо», у МЗС Польщі кажуть, що атака рашистів по Львівщині пов’язана з візитом в Україну Збіґнєва Рау.     

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що атака по Червоногродському району на Львівщині пов’язана з візитом глави польської дипломатії Збіґнєва Рау в Україну. Він сказав, що Польща підтримує Україну від початку війни, про що, як зазначив, польський міністр висловився у вівторок у Києві.

«Під час свого візиту в Україну міністр Рау ще раз дуже рішуче наголосив на продовженні політики, яку проводить Польща — підтримка України, мобілізація всієї міжнародної спільноти. Я думаю, що той обстріл під час цього візиту не зовсім випадковий», — сказав Павел Яблонський.

Міністр Збіґнєв Рау у вівторок відвідав Україну. Він був у Києві, де спілкувався, зокрема, з президентом Володимиром Зеленським. Також у вівторок рашисти випустили ракети по Львівщині, приблизно за 15 кілометрів від кордону з Польщею. Влада області повідомила, що на військовому об’єкті в Червоноградському районі сталося два вибухи.

Google

Як повідомлялося, у Львівській ОВА повідомили деталі ракетного удару неподалік Радехова.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також