У МЗС Польщі заявили, що у НАТО розглядають можливість збиття ракет РФ біля кордонів блоку

У країнах НАТО серйозно ставляться до погроз Путіна

Винищувачі F-16 / фото: acc.af.mil

У НАТО розглядають варіант збиття російських ракет, коли вони летять у бік країн, які є членами Організації Північноатлантичного договору.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляють «Факти».

Шейна вважає, що дії РФ, коли ракета порушила повітряний простір Польщі, були перевіркою міцності оборони та пильності польських Збройних сил. За його словами, РФ не хотіла нікого провокувати, адже росіяни знали, що якщо ракета просунеться далі вглиб Польщі, її зіб’ють.

Шейна визнав, що питання збиття ракет, які летять у бік території НАТО, розглядається.

— У НАТО аналізують різні концепції, зокрема й те, що ці ракети слід збивати, коли вони вже дуже близько до кордону НАТО – але це мало б відбуватися за згодою української сторони і з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО уражали б російські ракети за межами території дії блоку, – сказав Шейна.

За його словами, агресор не повинен нав’язувати Альянсу якісь правила.

Він сказав, що у країнах НАТО серйозно ставляться до погроз Путіна. Шейна додав, що Путін зараз, окрім сотень тисяч поранених і вбитих з обох сторін, домігся того, що Швеція і Фінляндія приєдналися до НАТО.

Російська ракета над Польщею 24 березня

Під час нічної атаки України 24 березня російська крилата ракета перетнула повітряний простір Польщі. Ракета залетіла до Польщі о 04:23 та пробула там 39 секунд. Протягом усього польоту за нею спостерігали військові радари.

Читайте також: ворожа ракета залетіла в повітряний простір країни НАТО.

Пізніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що Повітряним силам не було потреби збивати російську ракету в ніч проти 24 березня. За його словами, Варшава не мала впевненості, що боєголовка спрямована в якусь ціль на території Польщі.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також