У МЗС розповіли, скільки українських чоловіків мобілізаційного віку проживають в Польщі

Загалом за кордоном - близько мільйона

Станом на зараз у Польщі проживає близько 300 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном перебуває близько мільйона українців. Про це повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час дискусії в рамках ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві

Він розповів, що Україна перебуває з Польщею у тісному діалозі, зокрема, у проєкті з підготовки на польській території військового підрозділу, який планують сформувати з українських добровольців, що проживають за кордоном.

"Цей проєкт, мені здається, буде дуже важливий з точки зору, зокрема, і посилення нашої обороноздатності. За оцінками української сторони, у Польщі на сьогодні проживає близько трьохсот тисяч громадян-чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном - близько мільйона. І це теж про справедливість", - зазначив Сибіга.

Голова МЗС України додав, що обов’язок захищати свою Батьківщину стосується всіх громадян - незалежно від місця перебування.

Крім того, Сибіга додав, що МЗС України працює з європейськими партнерами з метою створення належних умов та впровадження ініціатив, які сприятимуть поверненню українців, які виїхали за кордон внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: у МЗС Польщі запропонували припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

"На часі ставити питання про розробку Європейським Союзом програм повернення українців. Звісно, для цього мають бути створені відповідні умови. Від безпекових умов, медичних послуг, відбудови житла. Це має бути на порядку денному", — зауважив очільник МЗС. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі