У Нацгвардії вирішили демобілізувати лише тих, кого звільнили з полону після 18 травня

Нове розпорядження

У Національній гвардії видали розпорядження з вимогою звільняти з військової служби лише тих бійців, яких було звільнено з полону після 18 травня 2024 року. Проте у Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що звільнятися можуть всі військові, які пройшли полон, незалежно від дати обміну.

Нардеп Олексій Гончаренко оприлюднив документ, у якому йшлося про демобілізацію військовослужбовців відповідно до нового закону. У самому законопроєкті про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня 2024, сказано, що всі звільнені з полону мають право на демобілізацію.

Однак, за словами Гончаренка, «на частини надійшов окремий документ», де зазначено, що демобілізації підлягають лише військовополонені, які були звільнені після 18 травня 2024 року.

«Це якесь божевілля. У законі чорним по білому написано, що звільненню зі служби підлягають всі колишні військовополонені. Зараз готую звернення, треба розібратись в цій ситуації!» – заявив нардеп.

Читайте також: В Україні пропонують забронювати 100% перевізників

«Позиція МВС стосовно непорозуміння з тлумаченням Нацгвардією норми статті 26 закону України »Про військовий обов'язок і військову службу« щодо можливості звільнення з військової служби осіб, які пройшли полон: відповідна норма застосовується до всіх військовослужбовців, які мають статус звільнених з полону. Незалежно від дати обміну», – заявив голова МВС.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також