У «Нафтогазі» офіційно прокоментували повідомлення про підвищення цін на опалення для українців

Офіційна заява компанії

Компанія «Нафтогаз України» офіційно заявила, що тарифи на газ та тепло для українців залишаться незмінними. Відповідна заява з’явилася на сайті компанії.

Зазначається, що 10 травня 2022 року на засіданні Кабінету міністрів було схвалено проект закону «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання впродовж дії воєнного стану та подальшого відновлення».

Законопроектом, серед іншого, передбачено запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію й супутні послуги.

«Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації, стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною», — заявили у пресслужбі компанії.

У компанії зазначили, що «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановила нові ціни на газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договорів, які ТКЕ добровільно уклали минулого року з «Нафтогазом». А умови трирічних контрактів узгоджувалися урядом.

У компанії запевняють, що на платіжках громадян це ніяк не відіб’ється.

У прес-службі пояснили, що схваленим Кабміном законопроектом передбачено, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використана для стримування підвищення тарифів.

«Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з »Нафтогазом« та погасити прострочену заборгованість», — зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, що у ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що компанія «Нафтогаз Трейдинг»  планує в Україні підвищити ціни на газ для підприємств теплової комунальної енергетики більш ніж в 3 рази — до 29,392 тис грн/тис куб. м (з ПДВ). 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також