У НАТО дали сумний прогноз тривалості війни

Заступник генерального секретаря НАТО

Війна Росії проти України може тривати ще довго і, ймовірно, не завершиться у 2025 році. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передає Digi24.

Заступник генсека НАТО закликав готуватися до тривалої боротьби, вказуючи, що перемога у війні не буде досягнута легко. НАТО очікує затяжну війну, яка включатиме етапи завоювання та втрати території.

«Мій заклик - готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це не станеться у 2024 році, ймовірно, не у 2025 році. Ми ніде не бачимо військового потенціалу, щоб мати можливість отримати вирішальну перемогу в той чи інший спосіб», - сказав Джоане.

У війні будуть невеликі наступи, контрнаступи, а також територіальні зміни. Однак Джоане підкреслив, що в України є ресурси та можливість досягти успіху на війні.

Раніше повідомлялося, американський уряд розробляє механізм передачі Києву російських коштів на відшкодування збитків. 

«Я закликаю не переходити на бік перебільшеного песимізму, тому що Україна має достатньо ресурсів, щоб підтримувати цю війну, бути успішною. Немає ніякого ризику, як у сьогоднішній ситуації... Росія втрачає 300 солдатів на день, тисячі бронетехніки, сотні літаків», - додав він.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також