У НАТО назвали дві помилки путіна під час вторгнення в Україну

Генсек НАТО Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив, які дві великі стратегічні помилки зробив президент РФ Володимир Путін, коли вирішив вторгнутися на територію України. Про це Столтенберг сказав  інтерв'ю ТСН інтерв'ю ТСН.

«Перша і найважливіша помилка - в тому, що він абсолютно недооцінив силу, хоробрість, завзятість українського народу, українського політичного керівництва, і звісно ж українських Збройних сил», - сказав він.

Інший великий стратегічний прорахунок Путіна - він так само недооцінив НАТО та наших партнерів, їх рішучість та готовність допомагати Україні, запроваджувати економічні санкції, а також військовими та економічними засобами допомагати Україні.

«І ми справді розуміємо, що це важливо для українців, але так само важливо для всіх держав-членів Альянсу. Бо якщо президент Путін переможе - це буде трагедія для України, і дуже небезпечно для нас. Оскільки урок, який з цього винесе він - це те, що за допомогою грубої військової сили можна досягти своїх цілей. І це зробить набагато вразливішим НАТО та його окремих членів. Ось чому ми допомагаємо Україні», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, Генсек НАТО Єнс Столтенберг допустив ймовірність передавання Україні сучасних літаків. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також