У НАТО спрогнозували, доки триватиме війна в Україні

росія щодня втрачає 300 осіб

Наразі одна зі сторін не показує, що вона може отримати вирішальну перемогу тим чи іншим способом.

Про це повідомив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в ефірі Digi24.

«Мій заклик – готуватися до довгої війни. Кінця не буде 2024 року і, можливо, навіть 2025-го. Ми чекаємо на затяжну війну з невеликими наступами, контрнаступами, із завоюванням і втратою територій», – сказав він.

Джоане зазначив, що в НАТО «були надто натхненні та оптимістичні на початку українського наступу минулої весни», проте закликав не впадати в песимізм – за його словами, «Україна має достатньо ресурсів, щоб витримати цю війну і досягти успіху».

Він також нагадав, що українцям вдалося відвоювати 50% території, яку окупували росіяни після повномасштабного вторгнення.

«Це не дрібниця. Ми в жодному разі не зможемо допустити, щоб росія повернулася до кордону з Румунією. Нам потрібно, щоб Україна вистояла», – наголосив Джоане.

На думку Джоане, військова економіка росії, навпаки, «відповідає її сьогоднішнім потребам», крім того, путіну постачають озброєння Північна Корея та Іран. У зв'язку з цим країни НАТО ведуть «надзвичайно енергійну» розмову з підприємствами оборонної промисловості, щоб переконати їх виробляти «більше та в більш стислий термін».

Читайте також: Естонська розвідка попереджає, що варто очікувати ще більш масованих ракетних атак росії по Україні

«Бо нам потрібні не тільки боєприпаси та артилерія, нам також потрібні технології, і ще багато чого», – пояснив Джоане.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також