У НАТО вважають, що путін хоче розпочати оновлений наступ

Він сподівається перегрупуватися

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Володимир Путін не шукає миру: він прагне заморозити бойові дії та поновити наступ після переозброєння своїх сил
Про це пише Financial Times.

«За останні місяці Росія мобілізувала понад 200 тис. військових, і це свідчить про готовність керівництва РФ до великої кількості втрат особового складу. Росіяни прагнуть отримати більше зброї та боєприпасів від інших авторитарних режимів, зокрема таких як Іран. РФ сподівається заморозити війну, щоб дати змогу своїм силам перегрупуватись, переозброїтися та спробувати розпочати оновлений наступ», - сказав Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що Володимир Зеленський запропонував РФ вивести війська, що припинило б «конфлікт». Однак «Москва це категорично відкинула».

«Це Путін почав війну. Він може покінчити з цим сьогодні, виїхавши з України. Зараз немає жодних ознак того, що він шукає справжнього миру», - уточнив Єнс Столтенберг.

Більшість війн закінчується за столом переговорів, і президент України продемонстрував свій мирний план:

«Але не забуваймо:те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов’язане з подіями на полі бою... Якщо Путін переможе в Україні, повідомлення Росії та іншим авторитарним режимам буде таке: сила дасть їм те, чого вони хочуть. Це була б катастрофа для України. Але це також зробило б увесь світ небезпечнішим, а всіх нас - уразливішими. Тому в наших власних інтересах безпеки підтримувати нашу підтримку України цієї зими стільки, скільки буде потрібно».

Нагадаємо, в ISW повідомили, наскільки ймовірним є наразі наступ із білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт