У НАТО вважають, що росії бракує боєприпасів для значної наступальної операції цього року

У НАТО не думають, що до кінця року рф буде здатна на значну наступальну операцію

«Ми знаємо, що росія не має достатньо боєприпасів для досягнення успіху в наступі, і вона, швидше за все, не зможе провести цього року значну наступальну операцію», – сказав він.

Посадовець додав, що незважаючи на мобілізацію своєї оборонної промисловості, рф все ще не в змозі задовольнити вимоги воєнного часу, і для підтримки навіть скромної наступальної операції їй доведеться забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн на додаток до тих, що вона отримує від Ірану.

«І тоді путіну також додедеться віддати наказ про обов'язкову мобілізацію», – додав він.

«Незважаючи на це він, швидше за все, залишається впевненим, що Росія може завдати військової поразки Україні, принаймні на сході, хоча, схоже, його генерали не завжди адекватно інформують його про реальний стан справ на місцях», – зазначив посадовець.

Окрім цього він говорить про те, що росії бракує маневрених підрозділів, необхідних для успішних великих наступальних операцій.  «Замість цього, під політичним тиском, вони віддають накази недосвідченим підрозділам для досягнення нереалістичних цілей», – сказав представник НАТО.

Читайте також: Перемовини про вступ України до ЄС розпочнуться у першій половині 2024 року, - ОП

За його словами, однак дуже небезпечно недооцінювати росію: «Минулого року вони мобілізували 300 000 військових і вони продемонстрували готовність понести багато, багато втрат».

З іншого боку в НАТО очікують, що український наступ продовжиться, але тактика може змінитися.

«Українці дуже добре знають свою територію і знають, якими будуть наслідки зими. І тому я очікую, що вони продовжать свій наступ» – резюмував він.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також