У НАЗК обіцяють до 10 грудня відкрити публічний доступ до реєстру декларацій

Повний доступ до Реєстру буде після завершення воєнного стану в Україні

ілюстрація: НАЗК

 

Не пізніше 10 грудня поточного року Національне агентство з питань запобігання корупції обіцяє відкрити публічний доступ до реєстру декларацій. 

Як зазначається у повідомленні НАЗК, наразі НАЗК працює над вилученням декларацій з публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданих такими особами. 

Не пізніше 10 грудня НАЗК завершить цю роботу за поданнями ініціаторів вилучення, які надійшли до цієї дати. Таким чином буде забезпечено відкритий цілодобовий доступ до Реєстру із врахуванням заходів безпеки.

«Звертаємо увагу декларантів та ініціаторів внесення подань про вилучення декларацій з публічної частини Реєстру, що залишилося обмаль часу для подачі до НАЗК відповідного подання до відкриття Реєстру.

При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний Штаб України.

Нагадаємо, на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично», зазначається у повідомленні. 

Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій здійснюватиметься НАЗК за поданнями ініціаторів і після 10 грудня аж до дати завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

Читайте також: Кабмін закликають відкласти постанову, якою запроваджується новий порядок звітності волонтерів.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК  після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також