У нелюдських умовах на Франківщині утримували 32-ох громадян, з яких троє діти (фото)

13+
13+

На Прикарпатті правоохоронці ліквідували злочинну групу, яка займалася «трудовим рабством». Відповідно до Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод проголошеної Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 1948 року, в Україні та інших країнах Європи є свобода, гідність, честь, недопущення рабства і примусової  праці. Проте, за даними прес-служби ГУ НПУ Івано-Франківщини, злочинна група, всупереч загальновизнаним європейським нормам, упродовж двох років, утримувала в нелюдських умовах 32-ох громадян, з яких  троє малолітніх: півторарічного, 9-ти та 7-ми річного віку.

Під приводом лікування від алкоголізму та наркозалежності вони крім того, що сплачували за це кошти, ще й змушені були тяжко працювати.  

В ході реалізації матеріалів кримінального провадження  передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники підрозділів прикарпатської поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, затримали 6 осіб у порядку ст. 208 КПК України, причетних до вчинення тяжкого злочину, а суд обере міру запобіжного заходу.

Серед затриманих 31-річний організатор та співучасники, найстаршому з них 35, а наймолодшому 22 роки.

За вказані злочини зловмисникам загрожує ув’язнення від 5-ти  до 12-ти  років. Проводяться слідчі дії.

Звільненим громадянам надають медичну та психологічну допомога.

 



 

varta1.com.ua: Новини