У невизнаному Придністров’ї заявили про провокації

Начебто невідомі намагалися підпалити у них нафтобазу та військкомат

У так званому «МВС» невизнаного Придністров’я заявили 13 травня, що невідомі намагалися підпалити нафтобазу та військкомат у Тирасполі, пише «УНН».

«В УВС м. Тирасполь, 13 травня, з різницею майже 30 хвилин зареєстровано дві події. Приблизно о 4:15 год ранку, біля нафтобази одного з підприємств зупинився автомобіль, з якого вийшов невідомий чоловік, кинув запальну суміш у бік об’єкту та втік. Траву, яка спалахнула, було швидко погашено», — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що приблизно через півгодини в будівлю невизнаного республіканського військкомату кинули дві пляшки із запалювальною сумішшю. Одна від удару відлетіла на тротуар, друга застрягла у ґратах вікна. Займання оперативно ліквідувала охорона.

«Руйнувань та постраждалих на обох об’єктах немає. На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, обставини, які сталися, з’ясовуються. На експертизу буде направлено вилучені уламки скляних пляшок із залишками запальної суміші», — наголосили у повідомленні.

У «МВС» стверджують, що іномарка мала іноземні номери. У невизнаній республіці оголошено план «Перехоплення», проводять заходи для встановлення місцеперебування автомобіля.

Влада невизнаного Придністров’я 25 квітня повідомила, що «міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, які організувала федеральна служба безпеки росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Вранці 26 квітня, у Придністров’ї повідомили про ще два вибухи. Сказали, що було пошкоджено дві антени, які ретранслювали радіо росії.

Генштаб ЗСУ раніше повідомляв, що росія хоче залучити бойовиків із невизнаного Придністров'я у війну проти України, але ті мають низьку мотивацію.

Додамо, що за інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 3 травня, у Придністров’ї ситуація залишається складною. Повідомляли, що у невизнаній республіці готується евакуація сімей офіцерів оперативної групи російських військ.

Також виступаючи в Сенаті, голова Національної служби розвідки США Авріл Хейнс заявила, що російський президент може оголосити воєнний стан в Росії на тлі провалів війни проти України і спровокувати війну в Придністров’ї.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена