У Німеччині відповіли, чи сприятимуть мобілізації українців у їх країні

Колаж: 24 канал

У Німеччині не будуть змушувати українських біженців до військової служби в Україні. Про це заявив міністр юстиції ФРН Марко Бушман, пише DW 

«Примушувати людей виконувати військову службу або проходити військову службу проти їхньої волі - це не наш випадок», - заявив голова німецького Мін'юсту.

Бушман підкреслив, якщо влада України захоче призвати в армію чоловіків, які залишили країну, це не матиме практичних наслідків для українців, які живуть у Німеччині.

"Для мене неможливо уявити, як ми можемо примушувати людей з інших країн служити зі зброєю в руках, враховуючи, що, згідно з нашою конституцією, громадяни Німеччини не зобов'язані цього робити проти їхньої волі", - зазначив міністр.

Він також сказав, що влада ФРН прагне створити для біженців від військових дій в Україні такі умови, щоб якнайбільше їх число швидше отримали роботу і не жили на соціальну допомогу.

Раніше німецькі видання Welt та Bild опублікували інтерв’ю міністра оборони України Рустема Умєрова, який заявив про плани закликати українців, які перебувають за кордоном, повернутися на батьківщину та взяти участь в обороні країни.

При цьому Умєров нібито заявив про підготовку обмежень, які вводитимуться щодо тих українців, які відмовляться відповісти на заклик держави.

Читайте також: в Україні міністр хоче мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон, - ЗМІ

Пізніше начальник управління преси та інформації МО України Ілларіон Павлюк заявив, що Міністерство оборони не обговорює питання мобілізації українців призовного віку, які перебувають за кордоном.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена