У Німеччині занепокоєні тим, що терористи можуть атакувати дронами Євро-2024

Можуть атакувати матчі Чемпіонату

У Німеччині попереджають, що терористи можуть атакувати матчі Чемпіонату Європи з футболу за допомогою дронів. Про це пише Bild.

Війна в Україні та операції хуситів у Перській затоці показали, наскільки небезпечні в руках зловмисників сучасні безпілотники.

«Голова профспілки німецької поліції Андреас Росскопф підтвердив, що дрони стають однією з найбільших проблем, тому на час ЧЄ запровадять всеосяжну загальнонаціональну заборону на польоти дронів на всій території Німеччини. За його словами, правоохоронці достатньо оснащені, щоб протистояти дронам. Наприклад, у них є антидронові рушниці», - пише видання.

Австрійський дослідник тероризму Ніколас Штокхаммер повідомив, що ІДІЛ з 2014-2015 рр. дедалі частіше використовує дрони під час нападів і атак: як дрони-камікадзе, так і дрони з вибухівкою.

Сьогодні технології стали більш доступними і це збільшує ризик атак - плани використання дронів повсюдно присутні на відповідних терористичних форумах.

Зараз терористи, як правило, використовують невеликі комерційні дрони, куплені через інтернет.

Читайте також: Головний тренер збірної Ісландії прокоментував поразку своєї команди і назвав прізвище українського футболіста, який сильно вплинув на гру

«Небезпека зросте, якщо їм вдасться захопити сучасні військові дрони в нинішніх зонах бойових дій», - сказав він.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт