У Німеччині засуджено українку, яка підтримує росію: деталі

Досі має паспорт України

Окружний суд міста Кельн у вівторок оштрафував на тисячу євро уродженку України Олену Колбаснікову, яка підтримала російську агресію проти України в коментарі ЗМІ. Про це повідомляє видання T-Online.

У травні 2022 року під час проросійської демонстрації вона дала інтервʼю телеканалу Bild TV, в якому підтримала війну Росії проти України. «Росія не є агресором. Зараз Росія допомагає закінчити війну в Україні», — сказала вона в коментарі.

Таким чином Колбаснікова підтримала злочин у такий спосіб, що міг би порушити громадський спокій під час акції.

Суд зобовʼязав Колбаснікову сплатити 30 щоденних штрафів по €30 за звинуваченням у схваленні кримінальних злочинів, а також судові збори (обвинувачення вимагало 70 щоденних штрафів).

Колбаснікова одна з лідерок проросійських протестів у Німеччині, яка співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками. Німецькі ЗМІ її «путінською фанаткою» або учасницею «фан-клубу Путіна».

У Німеччині Колбаснікову підозрюють у тому, що вона збирала гроші та речі для підтримки російської армії на Донбасі. Восени 2022 року Колбаснікова разом із чоловіком побувала на Донбасі та передала російським військовим, які здійснюють вторгнення в Україну, утеплені намети. Ковбаснікова могла порушити закон, який забороняє вивезення та передачу товарів, що підпадають під санкції ЄС.

Жінка використовує в телеграмі заборонений у Німеччині символ Z, який означає підтримку вторгнення Росії до України. Слідчі встановили, що вона поширювала в одному з модерованих нею чатів заклик вступити до лав ПВК «Вагнер».

Читайте також: Зеленський оцінив втрати ЗСУ і російських окупантів у Бахмуті.

Колбаснікова народилася у Дніпрі та має український паспорт, однак заявила, що скоро має отримати паспорт РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт