У Німеччині заявили, що українська дитина вигадала напад російськомовного чоловіка

Мама хлопчика шокована

У Німеччині закриють справу про напад російськомовного чоловіка на 10-річного хлопчика-біженця з України. Про це мама сказала у коментарі "Радіо Свобода". 

Мати хлопчика-біженця з України категорично проти закриття справи про напад російськомовного чоловіка на її сина та наголошує, що її син не міг збрехати слідству. 

«Це, виходить, що цей чоловік напав на моїх дітей, а винні ми? Я довіряю своїй дитині, і мій син не змінював свідчення. Вони його лише один раз опитали, а перші свідчення базувалися на розповідях інших дітей, бо Даня не говорить німецькою. Даня не казав, що його кинули в канаву, але штовхнули й він ударився», – розповіла мама постраждалого хлопчика Оксана.

Жінка шокована через результат розслідування. 

«Я шокована від результатів розслідування. Той чоловік штовхав мого сина і є зафіксований струс мозку. У нас маленьке містечко, але він далі гуляє на свободі. Незалежно від того, що діти могли йому сказати, він не мав права торкатися або ображати їх. Він також не мав права штовхати їх і кидати у них пляшки або кросівки. Чомусь поліція не вказала, що той чоловік кидав у Даню кросівки», - каже Оксана.

Вона додає, що вона з родиною проводить власне розслідування, щоб нападника все ж покарали. 

«Ну не дивно, що вони зараз закривають цю справу. На мою думку, вони не хочуть скандалу й зв’язуватися з російськомовними, ось і все», – сказала жінка.

У німецькому місті Айнбек російськомовний чоловік накинувся на хлопчика, який розмовляв українською мовою. Неадекват штовхнув хлопчика через огорожу моста і пожбурив у нього скляною пляшкою, внаслідок чого дитина отримала травми голови й ноги.

Як повідомлялося раніше: у Німеччині чоловік напав на хлопчика за українську мову.

Але у прокуратурі Німеччини заявили, що дитина нібито сама поранилась, а ось суперечка з російськомовним чоловіком виникла пізніше. Там заявили, що діти грались і тоді чоловік зробив їм зауваження російською мовою, бо був переконаний, що українці повинні її знати. Тоді стався конфлікт. У Німеччині заявили, що дитина нібито вигадала напад, щоб батьки не сварили хлопчика через пошкоджений одяг та травму. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт