У новонародженої дівчинки львівські хірурги видалили величезну пухлину вагою 1 кілограм (ФОТО)

Операція тривала близько 5 годин і минула вдало

Перше медичне об'єднання Львова

Львівські хірурги прооперували немовля з 1-кілограмовою пухлиною.  Про це написала пресслужба Першого медичного об'єднання Львова.

Крихітка Юстина народилася місяць тому вагою 4,3 кг. Ще на 16-му тижні вагітності спеціалісти діагностували в дитинки патологію - крижово-куприкову тератому - вроджену пухлину. Батьки Юстини самі зі Стрия та народжувати вирішили у Львові. Позаяк тут є всі необхідні спеціалісти для порятунку їхньої крихітки.    

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

На 3-й день після народження Юстину забирають до операційної. Аби мінімізувати крововтрату, хірурги спершу визначили, які судини живлять пухлину кров’ю і лише потому взялися її видаляти. Лікарі успішно висікли утворення, що важило близько кілограма та становило 25% маси тіла немовляти. Пухлину видалили разом із куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань.  

На місці, де локалізувалась велетенська тератома, утворився дефект м’яких тканин. Щоб його закрити, спеціалістам довелося одномоментно провести дитині ще й шкірну пластику. З сусідніх ділянок вони вирізали шкірні клапті і вживили їх у тому місці, де була пухлина. Подібні пластики немовлятам виконують не часто, бо з пухлинами таких великих розмірів діти народжуються досить рідко. Операція тривала близько 5 годин і минула вдало. 

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Читайте також: у Львові народилась дівчинка з рекордною вагою (ФОТО).

Важливо, що після такого обширного хірургічного втручання в крихітки повністю збереглася функція тазових органів. Минув без ускладнень і післяопераційний період. Юстина разом із батьками вже повернулася додому - в Стрий. І тепер до спеціалістів Дитячої Лікарні Святого Миколая крихітку привозитимуть лише на планові огляди.  

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також