У п'ятницю Львів проведе в останню путь двох Героїв - Володимира Кушпіта та Павла Антощака (ФОТО)

Володимира поховають на Личаківському кладовищі, а Павла - на Ряснянському кладовищі

ФОТО: ілюстративне/"Варта-1"

У п'ятницю, 31 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Володимиром Кушпітом та Павлом Антощаком, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зранку о 09:30 у церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбудеться прощання з воїном Володимиром Кушпітом. Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.

Чин похорону воїна Павла Антощака розпочнеться о 12:00 у храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Лукасевича, 15). Поховають захисника на Ряснянському кладовищі (військове поле).

Біографічні довідки захисників

 Павло Антощак (08.07.1991-01.08.2023) Львів’янин. 

Навчався у Середній загальноосвітній школі №92 міста Львова. Здобув освіту у Львівському фаховому коледжі індустрії моди Київського національного університету технологій та дизайну.

У мирний час працював торговим агентом та менеджером з продажів у місті Львові. За словами рідних, був надзвичайно веселим, добрим та любив життя.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників. Виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності держави на південному напрямку у лавах 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан» імені полковника Петра Болбочана Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Павла Антощака залишились мама, сестра та хрещений син. 

Володимир Кушпіт (29.05.1986-25.05.2024) Львів’янин. 

Навчався у Середній загальноосвітній школі №13. Закінчив із відзнакою колишній Університет банківської справи (тоді – Інститут).

Обіймав посаду торгового представника у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівська пивна компанія». Активно займався спортом, обожнював проводити час із дітьми, мріяв займатися бджільництвом та садівництвом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив вишкіл у Військовій академії м. Одеса. Згодом виконував бойові завдання із захисту суверенітету держави на східному напрямку у лавах 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Хрест Військова честь». Під час проходження військової служби отримав звання «лейтенант».

У Володимира Кушпіта залишилися батьки, дружина, двоє дітей, сестра, багато рідних та друзів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також