У парламенті готується до перезапуску програми встановлення сонячних домашніх електростанцій

Законопроєкт планують зареєструвати у межах місяця

Фото: ілюстративне

У Верховні Раді напрацьовується законопроєкт, завдяки якому буде перезапущена система встановлення сонячних домашніх електростанцій.

Про це повідомив народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин.

«Потреба у держави, щоб ці станції продовжували встановлювати, залишається. Однак оператор системи «Укренерго» каже, що окрім самих станцій треба ще заохочувати людей встановлювати й накопичувачі.

Це промислові акумулятори. Туди електроенергія може зберігатися, коли вона не потрібна, і вона видається в мережу, коли потрібна. По суті це функція балансування, що зараз потрібно нашій енергосистемі», – пояснив Андрій Жупанин.

У Верховні Раді напрацьовується законопроєкт, завдяки якому буде перезапущена система встановлення сонячних домашніх електростанцій.

Про це повідомив народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин, передає Економічна правда.

Нардеп також додав, що законопроєкт планують зареєструвати у межах місяця. Крім цього, планується погодити з урядом виділення кредитів для фінансування встановлення цих електростанцій,

Також головною умовою, яка обговорена з «Укренерго», є встановлення невеликої акумулюючої станції.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також