У Пентагоні вперше прокоментували падіння F-16 в Україні

Цього тижня Україна вперше втратила один із західних винищувачів

Під час відбиття масованої російської атаки українські військові застосували винищувачі F-16. Один з літаків зазнав аварії, його пілот загинув. Заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Штати не беруть участь у розслідуванні інциденту. Вашингтон не отримував від Києва запитів на допомогу в розслідуванні. Про це пише «Європейська правда».

«Я бачила повідомлення, однак не маю інформації про надання допомоги з нашого боку або запитів про неї з боку України», – зазначила Сінгх.

 За її словами, лише українська сторона може коментувати авіакатастрофу. Як пояснила заступниця речника, США не коментують деталі інциденту чи подробиці стосовно можливого електронного обладнання на борту літаків.

Вона також відмовилася розкривати, скільки F-16 вже знаходяться в Україні або плануються до відправлення, оскільки це – питання оперативної безпеки. Однак Сінгх наголосила, що бойова авіація є надзвичайно складною і що Штати пишаються тим, що змогли тренувати українських льотчиків.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.