У Пентагоні заявили, що нещодавно оголошена військова допомога Україні є «унікальним випадком»

І пояснили чому

У Міністерстві оборони США назвали «унікальним випадком» оголошення першого у цьому році пакета безпекової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів. Це пов'язано з блокування додаткового фінансування в Конгресі. Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу, пише «Європейська правда».

Також вона прокоментувала можливість інших відомств надати Україні подібну допомогу після того, як ці гроші з'явились в Пентагону через економію в уже укладених контрактах на заміщення переданої Києву зброї.

«Якщо будуть будь-які інші контракти, які будуть укладені в межах тендеру, ми, звичайно, дамо вам знати. Таке трапляється, але це були унікальні обставини», – вказала Сінгх.

 За її словами, міністр оборони Ллойд Остін та президент Джо Байден вважали, що важливо використати ці контракти, щоб передати Україні надзвичайний пакет допомоги в умовах наступу російської армії. Водночас Сінгх не підтвердила, чи вирішила адміністрація США передати Україні далекобійні ракети ATACMS, про що повідомляли ЗМІ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк