У п'ятницю у Львові поховають Героя Максима Романюка (ФОТО)

Мешканців закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У п’ятницю, 27 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцем Максимом Романюком, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Максима Романюка на Личаківському кладовищі. 

Біографічна довідка захисника 


Максим Романюк (24.06.1979-13.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №91 м. Львова. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Системи управління і автоматики» із кваліфікацією інженера з комп’ютерних систем.

Займався підприємницькою діяльністю у сфері будівництва. У вільний час вивчав історію України, за словами близьких, був турботливим, люблячим сином та братом, добрим, веселим і цікавим другом. Мав стійку громадянську позицію та брав участь у подіях під час Революції Гідності.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації вступив до лав територіальної оборони. Виконував бойові завдання на Харківщині та Донеччині у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. За особисту мужність був відзначений командуванням бригади.

У Максима Романюка залишилися мама, сестра з родиною та багато друзів.


Також у суботу, 28 вересня, на полях почесних поховань Личаківського кладовища відбудеться поминальна молитва за полеглих захисників і захисниць України. Молитву очолять капелани Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ.
Спільна молитва відбудеться:

  • о 10:30 – на полі почесних поховань №76;
  • о 10:50 – на полі почесних поховань №67;
  • об 11:00 – на полі почесних поховань №86А (місце поховань новітніх захисників).

Раніше повідомляли: Львівщина 26 вересня попрощається з чотирма загиблими Героями (ФОТО)

Панахиду за полеглими захисниками України на Личаківському кладовищі моляться кожної останньої суботи місяця. Молитва відбувається з благословення владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі