У поліції прокоментували інформацію про побиття Дубінського

Вчора він заявлялв, що його побили в СІЗО

Адвокати нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у держзраді й співпраці з російською розвідкою, заявили, що їх клієнта побили в слідчому ізоляторі.

«Невідомі особи побили народного депутата, про що він заявив своїм адвокатам, а також адміністрації СІЗО», — йдеться в дописі.

Наступного дня, 3 грудня, правоохоронці спростували цю заяву, повідомили у прес-службі поліції Києва.

«Поліція перевірила повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень народному депутату у СІЗО. До поліції Києва надійшло повідомлення від адвоката про те, що протягом двох діб його підзахисному, народному депутатові, раніше затриманому СБУ за підозрою у державній зраді, під час перебування у слідчому ізоляторі наносили тілесні ушкодження. Слідчо-оперативна група поліції Києва прибула до пенітенціарної установи для зʼясування обставин події.

За результатами перевірки, судово-медичного дослідження інформація, викладена у повідомленні, не підтвердилась», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: суд відправив скандального нардепа в СІЗО без права застави.

Додамо, що 13 листопада ДБР і СБУ повідомили про початок кримінального провадження проти народного депутата Олександра Дубінського. Зокрема, політика підозрюють у держзраді за ст. 111 Кримінального кодексу.

Правоохоронці розповіли про деякі деталі справи фігуранта. Згідно з даними слідчих, Дубінський мав кличку «Буратіно» та, як підозрюють, використовувався російськими агентами для розхитування ситуації в країні, для інформаційних спецоперацій проти учасників Революції Гідності й для впливу на американські президентські вибори.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена