У поліції повідомили, що жоден із паліїв авто ЗСУ не отримав обіцяної винагороди

Мотив усіх зловмисників – легкі гроші

Жоден із тих, хто підпалював автомобілі військовослужбовців ЗСУ, не отримав усіх грошей, які обіцяли російські замовники.

Про це повідомив начальник поліції Києва Дмитро Шумейко в ефірі телемарафону.

Він сказав, що ситуація в цьому напрямку перебуває під контролем. Такі випадки трапляються, але немає великого зростання їх кількості.

Шумейко додав, що злочини підпалів авто військових скоюють різні групи, і лише у двох випадках паліями були жінки. Мотив усіх зловмисників – легкі гроші, які їм обіцяють через соцмережі від 600 до кількох тисяч доларів.

"Потім ворог починає шантажувати тих, хто погодився, тим, що передасть дані про них правоохоронним органам України… І варто говорити кожному: у цій категорії злочинів інших запобіжних заходів, окрім тримання під вартою, не обирається. Кожен, хто його вчинив, має розуміти, що до нього буде застосовано тільки цей запобіжний захід", – додав він.

Начальник поліції підкреслив, що росіяни залучають до злочинів українську молодь, тому закликав батьків і освітян говорити з дітьми, пояснюючи їм, що ворог безпринципний і використовує їх у злочинній діяльності.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також