У поліції розповіли, як чиновники "нагріли руки" на коштах, передбачених на боротьбу з Covid (фото)

0-х-
0-х-

Поліція Закарпаття, спільно з управлінням СБУ в Закарпатській області, повідомили про підозру учасникам оборудки, в результаті якої з бюджету було незаконно освоєно майже 30 мільйонів гривень. Повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.


Як інформує закарпатський журналіст Віталій Глагола, отримали підозру екскерівник департаменту охорони здоров’я Єлизавета Біров та її заступник Іван Гуштан.


У справі триває досудове розслідування, проводиться  документування злочинної діяльності ключових осіб, схеми.


Правоохоронці викрили корупційну схему з незаконного освоєння коштів, передбачених на боротьбу з коронавірусною хворобою в області.


«Правоохоронці викрили корупційну схему з незаконного освоєння коштів, передбачених на боротьбу з коронавірусною хворобою в області. Серед причетних — керівники одного з департаментів облдержадміністрації та директор наближеного до них товариства, яке спеціалізується на постачанні медзасобів», — розповіли в поліції.


Наразі, слідство визначило ключове коло осіб, причетних до злочину. Їм повідомили про підозру у розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч. 5 ст. 27 — ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).


У рамках досудового розслідування в фігурантів проводять обшуки.


Своїми незаконними діями посадовці наражали на небезпеку працівників медустанов, куди постачали фальсифікат. Крім того, вони заподіяли матеріальну шкоду в особливо великих розмірах, а саме майже 30 мільйонів гривень, державі.


Відповідно до санкції інкримінованої статті, підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.


[gallery link=«file» ids=«214079,214080,214081»]

varta1.com.ua: Новини