У Польщі ідентифікували, що порушило їхній повітряний простір під час атаки України

Офіційно

ФОТО: ілюстративне

Під час ракетної атаки на Україну у повітряний простір Польщі увійшов «неідентифікований повітряний об’єкт». Про вибух не повідомляли.  Згодом, генеральний штаб польського війська офіційно підтвердив, що повітряний простір Польщі вранці 29 грудня перетнула російська ракета.

Як йдеться у повідомленні польського генштабу, інцидент трапився о 7:12 за місцевим часом [о 8:12 за київським часом]. Ракета перебувала у повітряному просторі Польщі всього лише три хвилини, після чого повернулась в Україну.

«Повідомляємо, що в п’ятницю о 7.12 за місцевим часом з боку кордону з Україною відбулося порушення повітряного простору Польщі об’єктом, який залишив територію Польщі менше ніж через три хвилини. Ми ідентифікуємо це як російську крилату ракету», – йдеться у повідомленні генштабу польського війська.

Читайте також: у Повітряних силах прокоментували фіксування невідомого об’єкта у Польщі під час російської атаки

Весь час траєкторію польоту ракети відстежували польські і союзницькі радіолокаційні системи. Окрім того, поляки стверджують, що системи ППО перебували у стані готовності до застосування. Також для патрулювання прикордонної території у небо здійняли літаки F-16.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також