У Польщі російський посол відмовився від вшанування пам’яті радянських солдатів і поклав вінок під українською інсталяцією (ФОТО)

Фактично посол країни-терориста утік з місця події...

Фото з акції facebook.com/EuroMajdanWarszawa

 

У Варшаві біля пам’ятника радянським солдатам активісти встановили інсталяцію у вигляді знищених росіянами українських міст: Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Херсона; через це посол РФ у Польщі не зміг покласти квіти до монумента.

Про це повідомила правозахисниця, лідерка української діаспори в Польщі, співзасновниця, голова правління фонду Stand with Ukraine Наталка Панченко на своїй сторінці у ФБ, інформує «Zmina».

“Так виглядає наша мистецька інсталяція біля пам’ятника радянським солдатам у Варшаві. Щойно відбулося її офіційне відкриття. Тепер посол країни-терориста, щоб покласти квіти до пам’ятника буде змушений пройти символічними вулицями знищеного Маріуполя, повз розбомблені будинки Бучі, Ірпеня, Херсона та побачити ціну, яку українці платять за варварства країни, яку він представляє”, – написала вона.

Вона наголосила на тому, що активісти дуже чекають представника країни-агресора, посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва з квітами, які традиційно росіяни покладають до пам’ятника російським солдатам 9 травня.

“Бо сьогодні замість гарної пропагандистської картинки, як він собі це планував, йому доведеться перетнутися з реальністю й зробити фото на фоні збомбардованих українських міст та сотень хрестів закатованих і вбитих росією українців. Ми сподіваємося, що це буде його остання прогулянка по Варшаві в найближчому часі й цей так званий дипломат врешті буде викинутий за межі цивілізованої держави, якою є Польща”, – сказала Наталка Панченко.

Щоб пронести квіти до пам’ятника, Андрєєв має піти або через головний вхід повз символічні вулиці обстріляних росіянами українських міст, свідомо йти по гробах і крові українців, або “лізти як дічь по кущах боковими входами до пам’ятника”.

Істаляція активістів Євромайдан - Варшава

Інсталяція активістів Євромайдан - Варшава

Джерело: фейсбук-сторінка Наталки Панченко

“Що б він не обрав, результат один: росія – терористична країна, відповідальна за геноцид в Україні, й увесь світ про це знає. А сьогодні вчергове собі згадає”,  заявила активістка.

Читайте також: у Москві раптово скасували виліт авіації на «парад побєди».

Згодом Панченко розповіла, що Андрєєв приїхав, але так і не ризикнув підійти до пам’ятника радянським солдатам. Фактично російський посол утік з місця події, залишивши вінок під українською інсталяцією.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий