У Польщі судять польку, яка вихваляла путіна: що їй загрожує

Пости публікувала після глибокої медитації

У Польщі судять 59-річну вчительку, мешканку гміни Соботка під Вроцлавом за вихваляння диктатора РФ Володимира Путіна і його війни проти України. Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza.

Жінка дякувала Путіну та сподівалася на перемогу Росії. Полька поширювала кремлівську пропаганду, що, мовляв, «окупанти атакують військові об’єкти» в Україні, хоча насправді армія РФ бомбить цивільні будинки й критичну інфраструктуру та вбиває мирних людей, зокрема, дітей. 

Прокуратура висунула їй звинувачення за ст. 117 Кримінального кодексу: “Той, хто публічно закликає до розв’язання загарбницької війни або публічно прославляє розв’язання чи ведення такої війни".

Жінці загрожує позбавленням волі від 3 місяців до 5 років.

Під час судового засідання полька стверджувала, що буцімто писала пости «з почуття страху». Водночас, вона заявляє, що «проти війни». У своїх показах Мажена переконувала, що немає нічого проти біженців, серед її друзів є українці і що загалом, вона нібито є емпатичною людиною.

Клька років тому була з благодійною місією в Індії, де зустрілася з Далай-ламою. Там вона навчилася медитувати, і свої пости, як стверджує жінка, публікувала після глибокої медитації. Зокрема, полька сказала так: «Були написані не моїм розумом, а серцем».

Раніше повідомлялося, засуджено російського пілота, який бомбардував Харківську телевежу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт