У Польщі заявили, що українці мають захищати свою країну

Сікорський здивований, що багато українських чоловіків перебувають у Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що закон про мобілізацію в Україні ухвалили запізно. Також він здивований тому, «що бачить у Польщі». Про це він розповів «Європейській правді».

Сікорський сказав що, оновлений закон про мобілізацію варто було ухвалювати на рік раніше, «коли у вас ще багато добровольців». Він висловив здивування тому, як багато українських чоловіків перебувають у Польщі.

«Я ходжу до перукарні у Варшаві, і мене стриже молодий український перукар. І в мене є до нього питання: “Що ти тут робиш? Хіба ти не маєш захищати свою країну?”» — додав Сікорський.

Глава польського МЗС заявив, що Варшава не виплачує працездатним біженцям соціальну допомогу. Також він поставив під сумнів те, чи нормальним є створення фінансових стимулів для українських чоловіків, щоб вони жили в ЄС.

«Київ повідомив нам, що ви хочете повернути українців, що вам потрібні платники податків, потрібні люди, які працюють на заводах. Але також вам потрібні люди, щоб замінити тих хоробрих солдатів, які зараз на лінії фронту», — резюмував Сікорський.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також