У Польщі затримали українця, якому правоохоронці пред’явили 328 звинувачень

Йому загрожує до 15 років в'язниці

фото: Укрінформ

Співробітники Центрального Бюро боротьби з Кіберзлочинністю у Лодзі затримали 31-річного українця - засновника та керівника групи, що займалася шахрайством.

Як повідомляє Yavp.pl, жертвами злочинів зазвичай були молоді жінки, які продавали в інтернеті розкішні галантерейні товари. Злочинці використовували оголошенняй надсилали повідомлення продавцям із готовими посиланнями, які перенаправляли на фішингові веб-сайти платежів або служб доставки.

Як тільки людина вводила там необхідні дані, то надавали доступ до свого банківського рахунку, з якого шахраї знімали кошти за допомогою кодів BLIK або використовуючи технологію NFC. За даними поліції, жертвами шахрайства стали понад 400 осіб, які загалом втратили понад 1 мільйон злотих.

Раніше в Польщі затримали 5-х учасників цієї шахрайської групи. Усі вони - громадяни України. А от їхній керівник переховувався понад рік на території Польщі та України.

Після його затримання в помешканні 31-річного чоловіка знайшли договори на відкриття банківських рахунків, банківські картки, мобільні телефони, комп'ютери та цифрові носії даних, а також гроші в іноземній валюті та фінансові активи у криптовалюті на загальну суму близько 1 мільйона злотих.

Читайте також: киянин відсидить рік у в'язниці за те, що запускав феєрверк з багатоповерхівки.

Затриманому пред’явили аж 328 звинувачень, що стосуються заснування та керівництва організованою злочинною групою, крадіжки з проникненням до банківських рахунків, кібершахрайств та так званого відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також