У Польщі затримано росіян, які розміщували рекламу ПВК «Вагнера»

Вони розмістили 300 листівок

У Польщі затримали двох громадян Росії, які розповсюджували пропагандистські матеріали групи «Вагнера». Про це у Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маруш Камінський.

Про діяльність двох росіян на території Польщі дізналися поліцейські та співробітники Агентства внутрішньої безпеки. Підозрюваних заарештували.

«Агентство внутрішньої безпеки у співпраці з поліцією встановило та затримало двох росіян, які розповсюджували пропагандистські матеріали групи Вагнера у Кракові та Варшаві. Обом оголосили звинувачення, у тому числі шпигунство, і вони були заарештовані», – заявив Камінський.

Громадяни РФ розклеїли листівки з логотипом ПВК «Вагнер» у Кракові 10 серпня, а у Варшаві – 11 серпня. Росіяни мали більше трьох тисяч пропагандистських матеріалів, які вони отримали в Москві. На наклейках було написано «Ми тут. Приєднуйтесь до нас», а також вказано QR-код.

«Олексій Т. та Андрій Г. розмістили загалом близько 300 листівок у зазначених ними громадських місцях у Кракові та Варшаві. Загалом їм було доручено розмістити матеріали у кількох сотнях громадських місць у обох містах Польщі», – йдеться у повідомленні.

Росіяни документували свою діяльність, фотографуючи місця із пропагандистськими матеріалами. На підставі фотоматеріалів вони отримали винагороду. Загалом за поставлені завдання вони мали отримати до 500 тис. російських рублів.

Читайте також: у Польщі з'явилися «заклики» долучитися до вагнерівців

Затриманим оголосили про підозру у шпигунстві. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт