У Польщі затримано російського шпигуна

Він видавав себе за журналіста

У ніч з 27 на 28 лютого, у Перемишлі заарештували чоловіка, який уже почув звинувачення з боку прокурора. Про це пише «nowiny24».

Прокурор Підкарпатського відділення Департаменту боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури м. Жешува висунув затриманому звинувачення у шпигунстві на користь спецслужб Російської Федерації (ГРУ) проти інтересів Республіки Польща. 

Даний злочин карається позбавленням волі на термін до 10 років.

«Висновки провадження свідчать, що підозрюваний здійснював шпигунську діяльність у Варшаві, Перемишлі, Медиці та інших містах Республіки Польща, а також в Україні та інших країнах», — інформує Національна прокуратура.

За клопотанням прокурора, у зв’язку з необхідністю забезпечення належного ходу провадження, побоювань втечі та шахрайства, суд застосовував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 3 місяці.

Він виступав як шпигун на користь Росії, використовуючи свій журналістський статус. Завдяки цьому він міг вільно пересуватися Європою та світом, включаючи зони, що постраждали від збройних конфліктів, та зони політичної напруженості.

«Затриманий кілька днів перебував у Підкарпатській губернії. Під час перебування в Польщі він отримав інформацію, використання якої російськими спецслужбами могло мати прямий негативний вплив на внутрішню та зовнішню безпеку та оборону нашої країни. Перед затриманням підозрюваний планував виїхати в Україну для продовження діяльності», — інформує Агентство внутрішньої безпеки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт