У Польщі невідомі знущалися з могил бійців УПА (ОНОВЛЕНО)

6cac3107423a7d952704d877d2e0a27d
6cac3107423a7d952704d877d2e0a27d

У селі Пикуличі, під Перемишлем (Польща), невідомі знущалися з братської могили українських військових на цвинтарі. Про це повідомляє «ТСН».

На українському військовому цвинтарі у Пикуличах спочивають загиблі січові стрільці — в’язні табору для військовополонених УГА і армії УНР, які під час польсько-більшовицької війни 1920 року, під проводом Симона Петлюри, боролися разом з поляками проти росіян. 

Однак, у польських націоналістичних та антиукраїнських колах емоції викликають могили 47 воїнів УПА, які загинули у 1946–1947 роках у Бірчі та Лішній.

Саме братська могила солдатів УПА була сплюндрована наприкінці жовтня.

Невідомі замалювали таблицю білою та червоною фарбою. Зловмисники замалювали надгробки з прізвищами загиблих солдатів, а також викарбувані герби України на хрестах.

Крім могили воїнів УПА, так само помалювали ще принаймні одну могилу. 



Оновлено: Згодом, у посольстві України у Польщі заявили, що це провокація, а інформація є не правдивою.

"Просимо не піддаватися на спроби провокації!

Ось так зараз виглядають могили українських військових на цвинтарі в селі Пикуличі під Перемишлем.
Співставте самі зі світлинами і повідомленням польського порталу Onet.pl, які базуються на свідченнях «особи з націоналістичними поглядами… що раніше отримала світлини від анонімного джерела» (так це подало Onet.pl). Однак, місцева поліція після отримання такого повідомлення прибула на місце і здійснює відповідні слідчі дії для перевірки цієї інформації.

Посольство перебуває у постійному контакті з українською громадою м. Перемишля щодо цього випадку", — заявили у посольстві.

varta1.com.ua: Новини