У Польщі працівники з України врятували життя молодого самогубця (фото)

6083e6fc655ea_p
6083e6fc655ea_p

Подія сталася ще у понеділок, 19 квітня, у лісі між Келпіном та Сомоніним, у Польщі. Четверо друзів пройшли лісом від Сомоніна до Келпіна. Вони збиралися на шашлик у Кельпіно, на вулиці Длуга. Проте подальші події змінили плани на вечір, і назавжди залишаться в їхній пам’яті. Про це повідомляє видання dziennikbaltycki.






Українці: Євген, якого в народі називали польські колеги Женя, Олег та інший Євген у супроводі свого колеги з роботи, цього разу поляка — Янека, мали намір провести приємний вечір у неділю. Тим більше, що це був їх перший день свободи — у суботу вони пройшли обов’язковий карантин після повернення з України. Усі вони співробітники «RADBUR» у Сомоніні.

Перебуваючи вже в лісі, Женя раптом помітив, що... на пагорбі, на дереві, була помаранчева мотузка і ... хтось висів із зашморгом на шиї.

«Це була мить, хвилина, секунда, й інстинкт заговорив — врятувати людину, може, ще не пізно!» — каже Женя.

У свою чергу, Янек згадує цей момент так, ніби... у нього були галюцинації, і це відбувалося не насправді.

«Я пам’ятаю, як я декілька разів закривав і відкривав очі, щоб переконатися, що ми справді бачимо те, що, на наш погляд, можемо бачити, будь то лише наша фантазія чи якісь відблиски світла, — каже він. — На жаль, це справді сталося. Тієї ж миті Женя підскочив до повішеного, покликавши нас на допомогу.

»Ми схопили його, звільнили від цієї петлі, а потім обережно поклали на бік, — каже Женя. — Він не здавався живим, але через деякий час я відчув, що він дихає, — продовжує Женя. Я швидко зателефонував на номер «112» і викликав швидку допомогу.«

Янек був впевнений, що чоловік помер.

»Йому було холодно, шкіра у нього була така біла, тому, коли виявилося, що він демонструє якісь ознаки життя, я був шокований!« — він каже.

»Пані з диспетчерської запитала адресу, де ми знаходимось, — продовжує розповідь Женя. — Я намагався визначити це місце якнайкраще, але це було безглуздо, бо як визначити місце в лісі. Зрештою, диспетчер попросив когось вийти на головну вулицю в м. Келпіно та направити бригаду швидкої медичної допомоги на місце події. Ми зробили так, хоча тоді мені здавалося, що все це тривало надто довго, що цей чоловік помирає, а швидка допомога все ще блукає.

На щастя, медики прибули вчасно, і потенційного самогубця було доправлено до лікарні.

Як повідомили у поліції, інцидент стався у неділю, 18 квітня, раніше 19 — повідомив Пьотр Гданець, прес-офіцер Картузької КПП. — 25-річний мешканець Картузького повіту намагався покінчити життя самогубством, але на щастя чоловіки, які були там, відреагували. Вони відрізали мотузку, на якій 25-річний намагався повіситися, завдяки чому вдалося його врятувати.

Хоча поліція не приховує, що така реакція є прекрасним прикладом героїзму, служби не мають засобів нагородити когось у такій ситуації.

«Як і поліція, ми не маємо жодних коштів чи ресурсів, призначених для винагород за цей тип героїзму, бо це, безсумнівно, героїзм. Тим не менше, у таких ситуаціях, наприклад, надаються подяки коменданта, тому ці панове, їхнє ставлення, безумовно, будуть якимось чином вшановані», — каже Петро Гданець.

«Я дуже пишаюся нашими працівниками, — каже Мацей Чапієвський, директор »RADBUR«. — Це явно героїчна поведінка та героїчний вчинок з боку цих хлопців, адже немає нічого дорожчого за життя, і збереження цього життя для іншої людини, безсумнівно, заслуговує на захоплення, повагу та визнання. Безумовно, як роботодавець, я буду робити все, щоб їхнє ставлення не було забуте, а інші брали з них приклад. Звичайно, вони також будуть вшановані відповідним чином. Що додати, я пишаюся, ще раз підкреслюю, що саме наші хлопці, працівники »РАДБУРу«, врятували життя іншій людині, громадянину країни, де вони перебувають та заробляють на життя для своїх сімей в Україні».

varta1.com.ua: Новини